Uită de balsam în mașina de spălat! Ingredientul ieftin pe care să-l adaugi pentru un miros proaspăt de curat

06 07. 2024, 15:05

Uită de balsam în mașina de spălat! Ingredientul ieftin pe care să-l adaugi pentru un miros proaspăt de curat.

Balsamul de rufe, frecvent folosit pentru a conferi o aromă plăcută și pentru a înmuia țesătura hainelor, conține compuși chimici dăunători, care pot prezenta riscuri pentru starea noastră de sănătate.

Pe măsură ce trece timpul, aceste substanțe toxice pot cauza dezvoltarea sensibilităților cutanate, declanșarea reacțiilor alergice și pot duce la apariția dermatitelor de contact, lucru pe care cu siguranță nu îl dorim, scrie People.com.

Cu ce poți să înlocuiești balsamul de rufe

Balsamul de rufe disponibil în comerț poate avea efecte negative asupra sănătății pielii noastre. Acest produs conține deseori substanțe chimice sintetice și parfumuri artificiale, care pot provoca iritații și sensibilitate crescută pielii.

Totuși, o alternativă mai sănătoasă și mai sigură este bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient natural poate fi utilizat în procesul de spălare a hainelor și are multiple beneficii.

Cum se prepară balsamul de rufe natural

Pentru a obține acest balsam eficient, amestecă 250 g de bicarbonat de sodiu cu 500 ml de apă caldă. Deși bicarbonatul de sodiu nu se va dizolva complet, asigură-te că este înmuiat în totalitate.

Secretul constă în capacitatea lui de a regla nivelul pH-ului din apa de clătire. Acest lucru previne aciditatea sau alcalinitatea excesivă a apei, menținând hainele în stare perfectă. Iată o altă alternativă tot pe Ciao.ro.

La ce folosește al treilea compartiment al mașinii de spălat, de fapt. Puțini știu cât este de util

La ce folosește al treilea compartiment al mașinii de spălat? Cu siguranță, și tu te-ai întrebat la ce este util acel sertar al mașinii tale de spălat, electrocasnicul fără de care nu am putea avea stilul de viață modern de care ne bucurăm în prezent.

După cum bine știi, mașina de spălat rufe este dotată, de obicei, cu trei compartimente, acestea fiind preconizate pentru diferite tipuri de detergenți.

Compartimentul destinat spălării de bază (Main Wash) – compartimentul dat răspunde de ciclul esențial de spălare, anume în el de plasează detergentul praf sau gel, agentul pentru îndepărtarea petelor sau pentru albirea hainelor. Citește mai multe aici.